Actueel

17 juli

We wensen u na dit veelbewogen jaar een fijne zomervakantie toe en van harte de zegen van de Heere met de bede uit Numeri 6: De HEERE zegene u, en behoede u! De HEERE doe Zijn aangezicht over u lichten, en zij u genadig! De HEERE verheffe Zijn aangezicht over u, en geve u vrede!

16 juli
Wat een feest was het voor de groep 8 leerlingen om in de stralende zon op het schoolplein tóch het slotstuk op te kunnen voeren voor alle kinderen van de school! Voor de ouders werden er 2 slotavonden georganiseerd in basisschool De Bron in Oude Tonge. Het waren fantastische avonden, waar de schoolverlaters in hun eigen rol straalden! Woensdag werd er afscheid genomen van de school, kregen we een geweldig cadeau aangeboden en werden er camping-style hamburgers gebakken. Alle groepen zongen de toekomstige brugpiepers toe terwijl zij voor de állerlaatste keer een rondje door de gangen liepen (vooruit, voor één keer mochten ze rennen): 'Nu vaarwel, het ga je goed; 'k zwaai naar jou een allerlaatste groet!' En toen was het voorbij... je zóu verwachten dat het dan stilletjes zou zijn op school vandaag zonder al die groep-achters die al heerlijk vakantie vieren. Maar nee hoor! Het was een gezellige drukte! Er was namelijk een springkussen. En niet zomaar één, nee, een JOEKEL van een springkussen in de vorm van een ENORME boot. Wat werd er genoten! En ja.... stiekem ook door groep 8... want natuurlijk kwamen die nog even langs!

13 juli
Elk jaar in groep 6 werken leerlingen keihard aan hun typevaardigheid via het online programma Typeworld. Dit keer deed er ook een moeder mee. En ja, zij heeft het gehaald! Respect, want dit kost echt tijd en doorzettingsvermogen! Gefeliciteerd, Jolanda! Dat verdient een bloemetje! 

7 juli
Ondanks alle maatregelen en beperkingen is het ons tóch gelukt om een kamp voor groep 8 te organiseren. Want zeg nou zelf, wat is nou groep 8 zonder kamp! We zijn dankbaar dat de kinderen een kamp hebben gehad wat niet onderdoet voor de kampen van voorgaande jaren! Wat hebben we met volle teugen genoten! Nu nog één week... en dan is groep 8 echt basisschoolleerling-af. Maar eerst nog... het slotstuk!


17 april

Tijd voor vakantie... maar dan wel eerst natuurlijk de Koningsspelen! Een uitdaging: hoe gaan we dat doen?? Maar het is gelukt! Een heel aantal groepen deden de koningsspelenchallenge, kinderen stuurden de filmpjes naar ons op. Maar natuurlijk deden ook de leerkrachten mee! Geniet van onze pogingen (klik op de afbeelding) en ook van de vakantie! 

 

3 april
Wat zijn we trots op u als ouders! Zonder uw hulp zou het niet gaan. Als blijk van waardering kregen alle ouders gisteren een bosje tulpen. Super bedankt, ouders! (klik op de foto voor het krantenartikel)

 

17 maart
Een lege school... niets aan! Maar we houden de moed er in, speciaal voor jullie: het lege school lied!

5 november
Gedurende de hele maand oktober hebben onze leerlingen zich ingezet om geld in te zamelen voor de actie geitjes voor Kenia. Deze week werd bekend hoeveel geld er is opgehaald: maar liefst.... (tromgeroffel...) ... €2225,35!!! Daar kunnen maar liefst 80 gezinnen in Kenia een geit van kopen! Om de leerlingen te bedanken voor hun hulp, kregen ze vandaag van de Activiteitencommissie een presentje: 

4 oktober
Een jaarlijkse traditie om in ere te houden: dierendag. Helaas viel deze dag vandaag letterlijk in het water, door het slechte weer kon het niet doorgaan. Een grote teleurstelling voor veel kinderen en leerkrachten. Gelukkig waren er in de klassen wel heel veel knuffeldieren om te bewonderen, te aaien, mee te kroelen (of een knuffelgevecht mee te houden).

Nu we het toch over dieren hebben: wellicht heeft u al van uw kind vernomen dat we in het kader van de christelijke kinderboekenweek een inzamelactie zijn gestart om geiten te kunnen kopen voor gezinnen in Kenia. Maandag krijgen de kinderen op school meer informatie, maar het eerste geld komt al binnen!

Ook hartverwarmend waren de presentjes die de leerkrachten vonden in de personeelskamer! Een ontzettend origineel cadeautasje, aangeboden door de activiteitencommissie. Wat een creativiteit!

 

2 september

Voor sommigen is het vandaag een buikpijndag, voor anderen (kinderen én ouders) gaat de vlag uit... de school begint weer! Vanmorgen zetten alle meesters en juffen nog de puntjes op de i tijdens de startvergadering, maar vanmiddag zijn de kinderen hartelijk welkom in hun nieuwe klas! We kijken er naar uit om iedereen weer te zien en bidden om een fijn schooljaar onder de zegen van de Heere!

19 juli

Het was een bewogen week. We moesten heel wat afscheid nemen. Afscheid van de lieve kinderen in onze klassen. Afscheid van maar liefst 3 zwangere juffen. Afscheid van juf Anne-Marie van Driel, die in Rotterdam gaat werken en afscheid van juf Slootweg. En natuurlijk afscheid van groep 8, tijdens een spectaculaire slotavond. Afscheid nemen is nooit leuk, maar we zijn dankbaar voor alle mooie, fijne en leuke momenten die we samen hebben meegemaakt. We weten bovendien dat we een God hebben, Die geen afscheid neemt. Zoals Hij in Genesis 28 aan Jakob beloofde, dat Hij bij hem zou zijn, overal waar hij heen zou gaan, zo mogen wij elkaar daar nog steeds aan herinneren. Hij is immers nog altijd dezelfde! We zijn toe aan een welverdiende rustperiode, en wat we ook gaan doen, waar we ook heen gaan, de Heere is er bij! 'En zie, Ik ben met u, en Ik zal u behoeden overal, waarheen gij trekken zult.' We wensen alle leerlingen en hun families een heel fijne vakantie toe! We hopen dat het voor iedereen een zegenrijke periode zal zijn. Op D.V. 2 september staan de schooldeuren weer voor jullie open vanaf 13 uur. Dag!

12 juli
Gisteren trouwde meester Keijzer met zijn Joanne. Een prachtige dag en een prachtig bruidspaar! We wensen hen veel geluk en de zegen van de Heere!


5 juli
Mijn moeder zei vroeger altijd: het is niet altijd feest! Nu klopt dat natuurlijk als een bus... maar vandaag was het in elk geval op de SmdB weer feest voor de groepen 6 t/m 8. Zij hadden vandaag sportdag bij zeil en surfcentrum Brouwersdam en dat was genieten! Zon, zee, water, stoere activiteiten... en kinderen die op de terugweg in de bus een stuk minder luidruchtig waren dan op de heenweg ;-)

4 juli
Zeg je School met de Bijbel, dan zeg je juf Slootweg. Die hoort bij het meubilair. Bijna letterlijk, want op de meest bijzondere tijden is ze op school te vinden. Nu ze er voor gekozen heeft samen met haar man Gert van hun pensioen te gaan genieten, komt er een einde aan een tijdperk. Juf Slootweg vertelde gisteren tegen de collega's: ik heb jullie állemaal zien komen! We namen met de kinderen en collega's gisteren feestelijk afscheid van haar. Alle kinderen zognen de juf prachtig toe, ze moest bewijzen dat ze kon fietsen (hadden we nog nóóit gezien!) en de kinderen kregen lekker patat en een ijsje. Tot slot kreeg de juf nog een cadeau: een plein wat naar haar vernoemd is! 

 

24 juni
Eindelijk... zomer. Heerlijk natuurlijk! Zon, zee, lekker warm... alleen ín de klassen is het soms wat minder fijn, die hitte. Vandaar dat er deze week wellicht een tropenrooster wordt ingesteld, houdt u de mail in de gaten! 
En zo gaan we alweer de laatste maand in van dit schooljaar. Wat is het weer omgevlogen! Voor groep 8 is het nu écht aftellen, het kamp achter de rug. Wat was het gezellig!
 
29 maart
In twee dagen een muziekstuk instuderen met kinderen, waarbij elk kind mee doet, enthousiast is, geniet. En dan ook een uitvoering voor ouders die leuk is om naar te kijken en te luisteren. Hoog gegrepen? Zeker! Maar het is gelukt! In samenwerking met Fort van de Verbeelding zijn leerlingen per groep aan de slag gegaan met bijzondere instrumenten. Bierflesjes, cementemmers, plinten, pvc buizen.... muziek is overal! Samen maakten we er een prachtig geheel van en wat leuk dat er zó veel ouders hun belangstelling toonden! Het was een fantastische en spetterende afsluiting van een ontzettend leuk muziekproject!

 

20 december
Een bijzonder bericht van juf Slootweg: op DV 21 december a.s. vieren zij en haar man dat ze maar liefst 40 jaar getrouwd zijn!  "We vinden het samen een bijzonder voorrecht dat we dit in grote liefde mogen beleven. En dan te ook nog te bedenken dat we beiden nooit één dag ziek zijn geweest in ons huwelijk. We hebben als thema voor onze bruiloft gekozen voor "duiven". De duif staat voor liefde, vrede, geluk, rust en zeker ook is de duif de verbeelding van de Heilige Geest, denk aan het verhaal van de doop van de Heere Jezus. We hopen dat deze Geest onze harten mag vervullen met dankbaarheid jegens Hem die ons samen dit prachtige robijnen jubileum geeft."
Juf en meester Slootweg, van harte gefeliciteerd en een heel fijne dag gewenst!


5 december


De zenuwen gierden vanmorgen in het rond
toen de klas vol mooie surprises stond
Alle kinderen hadden er werk van gemaakt
geknipt en geplakt, gevouwen en gehaakt
Muziekinstrumenten, dieren en ballen
make-up, bergen, auto's en stallen
Van alles stond er in het lokaal
we genoten er van allemaal
Ook nog een leuk gedichtje er bij
en natuurlijk was iedereen blij
De klas stond natuurlijk wel op z'n kop
maar samen ruimden we alles zó op
Het was héél leuk allemaal
en morgen... dan hebben we weer spelling en taal!


29 november
De taalles in groep 4: maak een zin met deze 2 woorden: parkiet en kooi. Een leerling met veel fantasie zei: Juf Liesbeth zit in de parkieten kooi! En met de woorden vissen en voer: Juf Verkerk eet het vissen voer op. 
Beestachtig prachtig!

 

19 oktober

4 oktober
Het was altijd een raadsel voor ons waarom de dag van de leraar altijd volgt op dierendag... eerst je dier verwennen en daarna de juf of meester? Tja... maar vandaag werd er wel iets duidelijk. Dierendag en de dag van de leraar hebben wel degelijk een link. Want kijkt u maar... juf De Bonte had vervanging! Zij kon lekker naar huis vandaag. Wat een verwennerij!

26 september
Deze week las ik in een artikel dat er 3 data zijn waarop de herfst 'officieel' begint. Weerkundigen houden 1 september aan, terwijl veel mensen de grens van de 21e hanteren. Dit jaar stond op 23 september de zon precies boven de evenaar, waardoor de dag en de nacht overal op aarde even lang duren (Visie 38), en waardoor het najaar wordt ingeluid. Hoe dan ook, welke datum u ook hanteert, het is nu echt zover. De zomer is voorbij. Ook al schijnt buiten de zon nog, de kilte is 's avonds en 's morgens al goed voelbaar. Sommige mensen vinden het heerlijk, frisse, zuivere lucht en prachtige kleuren. Anderen hebben moeite met de korter wordende dagen en de afbraak die ze zien in de natuur. Herfst is om nog een reden een bijzonder jaargetijde, er rijmt namelijk geen enkel woord in de Nederlandse taal op. Hoe dan ook, het mooie van het voorbijgaan van de seizoenen is wel dat we hier Gods trouw in kunnen zien. Al in Genesis belooft Hij aan Noach dat zomer en winter niet zullen ophouden. Net als de regenboog zijn de seizoenen dus het teken van de trouw van onze God. Hoe heerlijk is het om daar op terug te mogen vallen! Dit is ook de basis van ons onderwijs, ook hierin wordt de trouw van de Heere zo zichtbaar! Nog steeds elke dag zingen tot we tot Zijn eer en horen we Zijn Woord, beginnen en eindigen we de dag met gebed. Groot is Zijn trouw!

13 juli
Eindelijk vakantie! We wensen u en uw kinderen een gezegende periode van rust toe. Veel van u gaan op reis. Anderen blijven thuis. Maar wat we ook doen, Gods nabijheid hebben we altijd nodig. We willen u in deze periode van harte de zegen van de Heere toewensen met de bemoedigende woorden uit psalm 121: 'De Heere is uw bewaarder, de Heere is uw schaduw aan uw rechterhand.'

25 april
Zat je tussen 2008/2009 en 2015/2016 op de School met de Bijbel? Dan heb je iets in de kokers gestopt die zijn ingemetseld in de muur toen de nieuwbouw is gebouwd. En... die kokers gaan we openen! Van harte welkom om je eigen koker mee te openen en je oud-klasgenoten weer te zien en te spreken op donderdagavond 26 april van 20:00 uur tot 22:00 uur!

De afgelopen week genoten van een zomerse dag tijdens de koningsspelen! Heerlijk! Groep 8 kinderen waren vossen en met veel plezier konden de kinderen van de groepen 3-7 naar hen op zoek!Met groep 1-2 gingen we naar Hernesseroord op.... POEPexcursie!!!

7 december
Deze knapperd is de eerste leerling van groep 6b die zijn typcursus heeft afgerond en zijn certificaat heeft gehaald na 14 weken keihard werken, super knap! We zijn er zelfs een beetje ondersteboven van (om de één of andere reden lukt het niet om de foto te draaien).

6 december
We merkten het al een week van te voren
de kinderen waren al van verre te horen
rust in de klassen was ver te zoeken
maar toch moest er geleerd worden uit de boeken
Hoe kún je je nou op je werk concentreren
als je thuis nog een surprise moet creëren!?
En dat niet alleen, want je wilt ook weten
wie er op jóuw surprise zit te zweten.
Sommige kids hadden er slapeloze nachten van
en daardoor sloeg soms de vlam in de pan.
Maar toen het eenmaal 5 december was
was het reuze gezellig in elke klas.
De kids hadden prachtige dingen gemaakt
sommigen hadden zelfs een mooie knuffel gehaakt!
Ook de gedichten mochten er zijn
dus de middag was heel erg fijn.
De rommel ruimden we samen weer op
dat vonden de juffen en meesters echt top.
Maar nu is de pakjesdag echt weer voorbij
en daarom zijn de juffen en meesters stiekem héél blij...

 

 


de pietjes mochten zelfs nog even naar Nieuw Rijsenburg!

22 oktober
Feestjes... daar houden wij van! Dus vandaag was het gróót feest achter de deuren van de groepen 1 en 2, want alle juffen vierden hun verjaardag! Een echte juffendag met knutselen, zingen, ballonnen tikken en smikkelen😀

21 oktober
Lekker actief bezig in groep 1b-2b - hoeveel kinderen passen er eigenlijk onder een paraplu? En in groep 4 - handvaardigheid en gym!11 oktober
Kinderen die op de grond of op de tafel liggen om een boek te lezen, zelfs in de pauze niet kunnen stoppen met lezen. Verschillende soorten boeken lezen. Voorlezende kinderen, ouders, grootouders.  Een meetopdracht aan de hand van een boek. Met de juf naar de bibliotheek. Pannenkoeken eten en ondertussen luisteren naar een voorleesverhaal. De kinderboekenweek is in volle gang!

Als toetje nog wat foto's voor u van de dierendag!

7 oktober
5 oktober is voorbij. Er is gestaakt. Maar liefst 60000 leerkrachten bezetten het Zuiderpark in Den Haag. Dat geeft wel aan dat het leeft in onderwijsland... Ook wij staakten... op een iets andere manier. Een gastles, minder email, eerder naar huis. Waar we veel energie van kregen, waren de verschillende blijken van waardering die we van u als ouders kregen, in de vorm van een mail, een kaart, iets lekkers... daar doen we het voor. Ja, we maken wel eens fouten. Ja, we kunnen wel eens iets meer doen voor uw kind. Ja, we zien het wel eens fout. Ja, we zijn wel eens onterecht boos. Ja, we missen wel eens belangrijke informatie.... we zijn net mensen. En gelukkig weet u dat. Dank voor al uw begrip!
 

Wat heeft een vuur nodig om te branden? Wat gebeurt er als je zuurstof weghaalt? Wat gebeurt er als rook gaat branden? Super interessant vonden we alles wat er ons verteld werd, we konden er geen genoeg van krijgen! Voor foto's van de gastles van brandweerman Frank Zoeteweij, klik hier:

3 oktober

Vandaag las ik in de nieuwsbrief verontrustend nieuws. Ergens tussen de informatie over dierendag en de belangrijke data van de komende tijd werd tussen neus en lippen door vermeld dat er bij de teldatum van 2017 maar liefst 10 leerlingen minder zijn geteld dan in 2016! Dat is een halve klas! Nog even en we lopen volledig leeg! Vervolgens viel mijn blik op het stukje onder het kopje 'lief en leed'... wacht... maar liefst 2 baby's geboren! Een klein onderzoekje wees uit dat er dit schooljaar tot nu toe in slechts 1 nieuwsbrief géén geboorte werd vermeld. En ook de collega-app staat roodgloeiend, want behalve collega's die moeder of oma zijn geworden in de afgelopen periode (en dat zijn er nogal wat!) zijn er ook nog 2 collega's die op dezelfde dag tante werden. Niet van dezelfde baby ;-). Hmm... met die telling zal het wel loslopen. Er is hier sprake van een babyboom! We zullen ons maar voorbereiden op héle grote klassen. Over een jaar of vier. 

26 september
Wat betekent het om in vrijheid te leven? Zelf te beschikken over je eigen leven? Is dat normaal? Is elk leven van waarde? Belangrijke levensvragen die vandaag door groep 8 zijn overdacht toen zij zich in Middelburg verdiepten in het slavernijverleden van Nederland. Geen geschiedenis om trots op te zijn... wel heel interessant. Hoe bijzonder om te beseffen dat wij wél iemands eigendom zijn... nl. van God! In de heerlijke middagzon, heel fijn na de kille mist van de ochtend, genoten de groep achters na de zware ochtendkost van een ontspannen strandmoment. 

25 september
Buiten spelen in de stralende zon! Een treintje ging uit rijden... compleet met kaartjes knippen!

21 september
Wat een heerlijke dag om te korfballen was het gisteren! Onze kinderen hebben het goed gedaan, we zijn met maar liefst 6 bekers voor een tweede plaats thuis gekomen! Complimenten voor het sportieve spel van onze kids!

Ook de onderbouw is al sportief geweest tijdens de sportdag!


Groep 6b ging vrijdagmiddag op excursie naar een eierboerderij, Eibaar in Den Bommel. Met natuur was het over het ei gegaan en nu konden ze alles goed bekijken!

11 september
Inmiddels zijn we al weer een paar weken bezig en zijn de klassen al goed opgestart. Veel ouders hebben we al ontmoet tijdens de startavond of de oudervertelgesprekken, fijn! De klassen draaien inmiddels op volle toeren en we zitten alweer helemaal in de flow! Kijk maar eens naar de foto's van groep 1b/2b: zij zijn volop aan het rekenen met de lesmaterialen van de methode Met Sprongen Vooruit!De leerlingen van groep 6 leerden met taal de begrippen 'afspraken nakomen/regels overtreden'. Ze lieten aan de juf zien dat ze héél goed zijn in het nakomen van de schoolafspraken! Zijn het geen lieverds?

Ook als team hebben we een goede start gemaakt. Ons personeelsuitje heeft menig juf en meester hun grenzen laten verleggen... we danken manege Oostmoer voor de geslaagde middag!

Zowel juf Slootweg als meester Boot vieren dit jaar een onderwijsjubileum. Zij zijn respectievelijk 40 en 25 jaar leerkracht. Dat werd gevierd met een bos bloemen en een (onverwacht) ontbijt.

21 augustus

Welkom terug op school! We hopen dat u heeft genoten van een rustgevende vakantie. Samen met de kinderen hopen we er een fijn jaar van te maken. We hebben hier bij de zegen van onze God nodig! Als de Heere niet helpt, zwoegen we tevergeefs... (psalm 127). Bidt u mee om zegen voor de school, de leerkrachten en de kinderen?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Via e-mail verzenden: DSC07675.jpg
 
E. Slootweg
za 15-12-2018 17:05
Postvak IN
 
Ja hoor, Karin, leuk juist!!!!

Met vriendelijke groet, 
Elly Slootweg
  (Leerkracht groep 3a) 


            : Sperwer 167, 3245 VP Sommelsdijk
S           : Postbus 66, 3240 AB Middelharnis
P           : 0187-482110
0           : E.Slootweg@SmdbSommelsdijk.nl  
             : www.SmdBSommelsdijk.nl 

De School met de Bijbel is onderdeel van:      
 
 
K. Tieleman
vr 14-12-2018 19:44
Verzonden items
 
Mag ik dit met foto op de site zetten, Elly?

Met vriendelijke groet, 
Karin Tieleman – Van Veen
(Leerkracht groep 6)

 Werkdagen: woensdag en donderdag 


            : Sperwer 167, 3245 VP Sommelsdijk
S           : Postbus 66, 3240 AB Middelharnis
P           : 0187-482110
0           : 06-10626833
0           : K.Tieleman@SmdBSommelsdijk.nl
K            : www.SmdBSommelsdijk.nl 

De School met de Bijbel is onderdeel van:      
 
 
E. Slootweg
vr 14-12-2018 15:19
Postvak IN
 
Aan:
Harde Kern;
CC:
'G. Slootweg' <gslootweg@gmail.com>;
 
U hebt geantwoord op 14-12-2018 19:44.
 1 bijlage
 
 
 
 
Beste ouders,

A.s. woensdagmorgen hoop ik met onze kinderen kerstfeest te vieren. We gaan gewoon naar de gym en als we terug zijn op school vertel ik eerst het Bijbelverhaal, dan is het pauze en daarna vieren we kerst.
Elk kind mag zingen in een groepje en ik vertel een vrij kerstverhaal. Jacquelize speelt nog iets voor ons op de keyboard.

Op donderdag en vrijdag ben ik afwezig, dan staat juf De Ronde voor de groep. Ik ben nl. vrij in verband met ons 40 jarig huwelijk op DV 21 december a.s. We vinden het samen een bijzonder voorrecht dat we dit in grote liefde mogen beleven. En dan te ook nog te bedenken dat we beiden nooit één dag ziek zijn geweest in ons huwelijk. We hebben als thema voor onze bruiloft gekozen voor "duiven". De duif staat voor liefde, vrede, geluk, rust en zeker ook is de duif de verbeelding van de Heilige Geest, denk aan het verhaal van de doop van de Heere Jezus. We hopen dat deze Geest onze harten mag vervullen met dankbaarheid jegens Hem die ons samen dit prachtige robijnen jubileum geeft.
We vieren dit jubileum met onze moeder, broers en zussen, vrienden en naamgenootjes (dat zijn er inmiddels 4, eenElly, Elbert Jan, Elbertine en Ariëlle). 

Nu zit het jaar er dan echt op. We willen de leerlingen en de ouders nogmaals bedanken voor het fijne schooljaar, we hebben er van genoten! Ook nogmaals bedankt voor alle blijken van waardering; cadeautjes, hulp, mails en lieve reacties. We wensen alle leerlingen heel erg veel succes toe op de middelbare school. We hopen dat je nog eens langs komt om te vertellen hoe het met je gaat! We willen u en jou tenslotte een goede vakantie wensen en Gods zegen toebidden door middel van de bekende zegenbede uit Numeri 6: De HEERE zegene u, en behoede u! De HEERE doe Zijn aangezicht over u lichten, en zij u genadig! De HEERE verheffe Zijn aangezicht over u, en geve u vrede! Met vriendelijke groet,